Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Hero image is missing

Du kan rädda liv i Syrien

Konflikten i Syrien har pågått i över fem år. Sjukhus bombas och även barn, sjuka och sårade faller offer för kriget. Varje dag dör människor av brist på sjukvård, medicin, mat och rent vatten. Men du kan vara med och göra skillnad. Röda Korset är på plats och våra volontärer och sjukvårdare kämpar varje dag för att ge människor den hjälp de behöver för att överleva. Med ditt stöd kan vi fortsätta rädda liv.

Gör skillnad för de drabbade - varje dag

Vill du göra mer för människorna som drabbas av katastrofer och konflikter som den i Syrien? Som månadsgivare är du hjälpen som aldrig lämnar. Du är ambulansen i det brinnande kriget, men också det rena vattnet, den varma filten och den stöttande axeln för den som drabbas. Genom ditt regelbundna stöd kan vi finnas på plats och rädda liv. Varje dag, världen över.

Röda Korset är en av få internationella hjälporganisationer som kan arbeta inne i krigets Syrien. Din gåva blir till bland annat sjukvård, rent vatten, mat, varma filtar och psykosocialt stöd till människorna som drabbats. Varje månad når vi 4,5 miljoner människor med nödhjälp.

Skänk valfritt belopp via kort eller bank till Röda Korsets arbete i Syrien.

Swisha valfritt belopp till 123 000 4648 för att hjälpa oss rädda liv i Syrien. 

 

Gåvoprodukter till Syrien

Köp en gåva som räddar liv och ger hopp.

Image is missing

Våldet trappas upp – vi finns på plats!

Livet i Syrien blir allt våldsammare! Vardagen är en kamp. Men våra volontärer gör allt för att hjälpa. Följ livet på plats.

Läs mer om vad vi gör på plats i Syrien.

Image is missing

Från gåva till mottagare - så går det till

I den syriska kuststaden Tartous finns två stora lagerlokaler. De är Rödakors- och halvmånerörelsens inkörsport för all nödhjälp till Syrien. För 18 månader sedan fanns här bara ett mindre lager, men nu täcker de en yta av 10 000 kvadratmeter som bemannas av 43 anställda.

Läs mer om hur logistiken fungerar

Genom att ge en gåva godkänner du att bli kontaktad av Röda Korset. Dina uppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen.