Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Hero image is missing

Stöd Katastrofhjälpen

Din gåva till Katastrofhjälpen gör att vi är redo att genast rädda liv och dela ut nödhjälp när en katastrof sker. Vare sig det är här hemma eller handlar om att stötta Röda Korset i ett annat land som drabbats. Det kan vara en enorm naturkatastrof eller en tyst katastrof som media inte uppmärksammar.

Dina pengar används alltid där de behövs som mest. De blir till rent vatten, mat, mediciner, sjukvård och tak över huvudet. De ger också människor möjlighet att bygga upp sina liv igen. Varje år hjälper vi miljoner människor att överleva.

Din gåva gör stor skillnad

Med hjälp av din donation förebygger vi katastrofer, finns där när de ändå sker och stannar kvar långt efter att andra gett sig av och medierna tystnat.

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi är på plats i 190 länder och finns där både före, under och efter katastrofen. Därför kan vi hjälpa till direkt, utan fördröjning, oavsett om det är en jordbävning, konflikt, tyfon, skogsbrand eller annan katastrof som skett. Vi ser till att ditt stöd kommer fram snabb och effektivt. 

Genom att ge en gåva till Katastrofhjälpen stödjer du vårt arbete för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Hjälp människor - varje dag

Vill du göra mer för människor som drabbats av katastrofer? Som månadsgivare är du hjälpen som aldrig lämnar. Du är ambulansen på plats, men också det rena vattnet, den varma filten och den stöttande axeln för den som drabbas. Genom ditt regelbundna stöd kan vi finnas på plats och rädda liv. Varje dag, världen över.

Slaget om Mosul, Irak

Röda Korset är på plats och är förberedda för att hjälpa dem som flyr med mat, vatten, tak över huvdet och psykosocialt stöd. Vi står redo att ge akut nödhjälp till 100 000 familjer, cirka 500 000 individer och är förberedda för att öka omfattningen på insatserna om behoven ökar.

Orkanen Matthew, Haiti

Förödelsen på Haiti är enorm efter orkanen Matthew. Hundratusentals människor behöver akut hjälp i form av rent vatten och tak över huvudet. Röda Korset är på plats med 3000 volontärer som delar ut vattenreningstabletter, filtar, kokkärl och presenningar av plast som kan tjäna som tillfälligt skydd.

Torkan i Östafrika

Afrikas horn och södra Afrika upplever just nu den värsta torkan på decennier. Bristen på mat och vatten är akut för miljoner människor i Etiopien. Röda Korset är på plats för att dela ut mat och behandla undernärda barn och ge foder till boskap.

Tyfonen Haima, Filippinerna

Röda Korset mobiliserade bla genom evakueringar, förråd med räddningsutrustning och nödhjälp som filtar, kokkärl och hygienpaket. Vi är kvar före, under och efter tyfonen Haima och arbetar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Det allra nödvändigaste

Ofta är det absolut viktigaste efter en katastrof att få tag i mat, rent vatten, ett enkelt tak över huvudet och att kunna hålla sig någorlunda ren. Och så sjukvård, förstås, för de som skadats.

Katastrof-kit, 50 kr. Rent vatten, mat, mediciner, sjukvård och tak över huvudet.