Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Hero image is missing

Stöd Katastrofhjälpen

Din gåva till Katastrofhjälpen gör att vi är redo att genast rädda liv och dela ut nödhjälp när en katastrof sker. Vare sig det är här hemma eller handlar om att stötta Röda Korset i ett annat land som drabbats. Det kan vara en enorm naturkatastrof eller en tyst katastrof som media inte uppmärksammar.

Dina pengar används alltid där de behövs som mest. De blir till rent vatten, mat, mediciner, sjukvård och tak över huvudet. De ger också människor möjlighet att bygga upp sina liv igen. Varje år hjälper vi miljoner människor att överleva. Stöd katastrofhjälpen nu!

Din gåva gör stor skillnad

Med hjälp av din donation förebygger vi katastrofer, finns där när de ändå sker och stannar kvar långt efter att andra gett sig av och medierna tystnat.

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vi är på plats i 190 länder och finns där både före, under och efter katastrofen. Därför kan vi hjälpa till direkt, utan fördröjning, oavsett om det är en jordbävning, konflikt, tyfon, skogsbrand eller annan katastrof som skett. Vi ser till att ditt stöd kommer fram snabb och effektivt. 

Genom att ge en gåva till Katastrofhjälpen stödjer du vårt arbete för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Hjälp människor - varje dag

Vill du göra mer för människor som drabbats av katastrofer? Som månadsgivare är du hjälpen som aldrig lämnar. Du är ambulansen på plats, men också det rena vattnet, den varma filten och den stöttande axeln för den som drabbas. Genom ditt regelbundna stöd kan vi finnas på plats och rädda liv. Varje dag, världen över.

Katastrofer där Röda Korset är aktiva

Översvämningar och jordskred i Freetown, Sierra Leone
Sierra Leone har drabbats av kraftiga översvämningar och jordskred. Över 300 personer har hittills hittats döda. Röda Korset är på plats och söker i rasmassorna efter överlevande och ger drabbade katastrofhjälp. 

Jordbävning kring Kos, Grekland, Turkiet
Sedan jordbävningen slog till är Röda Korset på plats. Vi finns på akutmottagningar och bistår den lokala brandkåren i hjälparbetet. I Turkiet hjälper Röda Korset till med samordning och förnödenheter till de drabbade.

Jordskred i Colombia, Mocoa, Putumayoprovinsen
Röda Korset finns på plats i Colombia och hjälper de drabbade vid jordskredet i Mocoa i Putumayoprovinsen.

Jordbävning i Indonesien, Pidie Jaya, i närheten av Banda Aceh 
Röda Korset är på plats och har sedan tsunamin 2004 arbetat förebyggande med utbildning och nya evakueringsvägar. Vi hjälper nu till med evakuering och utdelning av nödhjälp såsom familje-kit, filtar och tillfälligt tak över huvudet. 

Orkanen Matthew, Haiti
Förödelsen på Haiti är enorm efter orkanen Matthew. Hundratusentals människor behöver akut hjälp i form av rent vatten och tak över huvudet. Röda Korset är på plats med 3000 volontärer som delar ut vattenreningstabletter, filtar, kokkärl och presenningar av plast som kan tjäna som tillfälligt skydd.

Torkan i Östafrika
Afrikas horn och andra delar av Afrika upplever just nu svår torka. Bristen på mat och vatten är akut för miljontals människor. Röda Korset är på plats för att ge mat, hälsovård samt för att bygga och renoverar brunnar så att människor får rent vatten.

Tyfonen Haima, Filippinerna
Röda Korset mobiliserade bla genom evakueringar, förråd med räddningsutrustning och nödhjälp som filtar, kokkärl och hygienpaket. Vi är kvar före, under och efter tyfonen Haima och arbetar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

Det allra nödvändigaste

Ofta är det absolut viktigaste efter en katastrof att få tag i mat, rent vatten, ett enkelt tak över huvudet och att kunna hålla sig någorlunda ren. Och så sjukvård, förstås, för de som skadats.

Katastrof-kit, 50 kr. Rent vatten, mat, mediciner, sjukvård och tak över huvudet.