Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Hero image is missing

AKUT MOSUL

Stridigheterna kring Mosul har pågått sedan i oktober 2016 och över 270 000 människor har flytt från staden sedan dess. Röda Korset är på plats i flyktinglägren utanför Mosul. Där delar vi ut mat, vatten och filtar. Många människor har fruktansvärda upplevelser bakom sig och vi ger också psykosocialt stöd till de drabbade. Hjälp oss att hjälpa!

Ge en gåva via kort/direktbank

Genom att du bidrar med en gåva ser du till att fler människor som flyr från Mosul får hjälp. Din gåva går till mat, vatten, tillfälligt tak över huvudet och psykosocialt stöd.   

Behoven av humanitär hjälp i och runt Mosul är enorma. Röda Korset och Röda Halvmånen har omkring 2000 frivilliga i Mosulområdet. Vi är förberedda för att ge nödhjälp till en miljon människor.

Med din hjälp.

Befolkningen i Irak är redan sedan tidigare hårt drabbad. 10 miljoner människor är i behov av nödhjälp. Över 3 miljoner av dem är på flykt i sitt eget land. Med nya strider kommer den här siffran att öka kraftigt. Vi förbereder oss för det värsta.

100 kr via SMS

SMSa AKUT MOSUL till 72 900 och skänk 100 kr för att hjälpa snabbt och direkt. 

72 900

Swisha valfritt belopp

Swisha valfritt belopp till nummer 123 555 7756 för att hjälpa de som flyr från Mosul. 

123 555 7756

Genom våra 80.000 månadsgivares återkommande gåvor kan vi planera vårt arbete bättre, lägga kraft och pengar på förebyggande arbete, stärka människans egen motståndskraft och finnas kvar långt efter att media tystnat. 

Bli månadsgivare

Vill du göra mer för människor som drabbats av katastrofer? Som månadsgivare är du hjälpen som aldrig lämnar. Du är ambulansen på plats, det rena vattnet, den varma filten och den stöttande axeln för den som drabbas. Genom ditt regelbundna stöd kan vi finnas på plats och rädda liv. Varje dag, världen över.