Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Hero image is missing

AKUT MOSUL

Nära en miljon människor kan tvingas fly på grund av konflikten som pågår i Mosul. Hjälpbehoven väntas bli enorma. Röda Korset står redo att dela ut mat och vatten, ordna med tak över huvudet och ge psykosocialt stöd. Hjälp oss att hjälpa!

Ge en gåva via kort/direktbank

Genom att du bidrar med en gåva ser du till att fler människor som flyr från Mosul får hjälp. Din gåva går till mat, vatten, tillfälligt tak över huvudet och psykosocialt stöd.   

Behoven av humanitär hjälp i och runt Mosul är enorma. Röda Korset och Röda Halvmånen har omkring 2000 frivilliga i Mosulområdet. Vi är förberedda för att ge nödhjälp till en miljon människor.

Med din hjälp.

Vi lyckas till och från ta oss in i delar av staden för att dela ut livsviktiga förnödenheter till utsatta människor. Vi utnyttjar varje tillfälle som ges att åka in med hjälp till de drabbade. Detta är oerhört svårt i och med säkerhetssituationen som gör att endast kortvariga och oanmälda insatser kan göras i staden vid varje enskilt tillfälle.

För att inte riskera våra kollegors säkerhet kan vi just nu inte kommunicera exakt var vi befinner oss eller hur vi jobbar i Mosul.

I anslutning till Mosul delar Röda Korset ut varm mat, hygienpaket och filtar. Många människor har upplevt fruktansvärda saker, är rädda och oerhört utsatta. Därför ger vi också psykosocialt stöd till drabbade.

100 kr via SMS

SMSa AKUT MOSUL till 72 900 och skänk 100 kr för att hjälpa snabbt och direkt. 

72 900

Swisha valfritt belopp

Swisha valfritt belopp till nummer 123 555 7756 för att hjälpa de som flyr från Mosul. 

123 555 7756

Befolkningen i Irak är redan sedan tidigare hårt drabbad. 10 miljoner människor är redan i behov av nödhjälp. Över 3 miljoner av dem är på flykt i sitt eget land. Med nya strider kommer den här siffran att öka kraftigt. Vi förbereder oss för det värsta.

Genom våra 80.000 månadsgivares återkommande gåvor kan vi planera vårt arbete bättre, lägga kraft och pengar på förebyggande arbete, stärka människans egen motståndskraft och finnas kvar långt efter att media tystnat. 

Bli månadsgivare

Vill du göra mer för människor som drabbats av katastrofer? Som månadsgivare är du hjälpen som aldrig lämnar. Du är ambulansen på plats, det rena vattnet, den varma filten och den stöttande axeln för den som drabbas. Genom ditt regelbundna stöd kan vi finnas på plats och rädda liv. Varje dag, världen över.