Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C


Våra samarbetspartners

Ett partnerskap innebär att vi skräddarsyr ett långsiktigt och aktivt samarbete utifrån er verksamhet och era behov. Vi genomför gemensamma aktiviteter och insamlingskampanjer som engagerar både medarbetare och kunder. Läs mer om våra nuvarande samarbetspartner nedan.

Våra huvudpartners

Huvudpartner passar de företag som har ett långsiktigt och mångfacetterat tänk med sitt hållbarhetsarbete. Ni vill engagera en eller flera delar av er verksamhet, ta del av Röda Korsets internationella nätverk, skapa event och gemensamma kampanjer samt bli eller fortsätta vara en viktig aktör inom CSR-arbete.

Image is missing

 ICA

ICA och Röda Korset har haft en rad givande samarbeten sedan många år. Rödakorsknappen på pantautomater i ICA-butiker är ett exempel. Ett annat var när frivilliga rödakorsare ihop med landets ICA-butiker samlade in 50-öringar som skulle upphöra att gälla. Ett annat minnesvärt samarbete var det stora brödbaket då populära "rödakorslimpor" såldes i ICA-butikerna.

Läs mer om ICA

Image is missing

PostkodLotteriet

Sedan 2008 är Röda Korset förmånstagare till PostkodLotteriet. PostkodLotteriets stöd till Röda Korset går i linje med lotteriets vision om att bidra till en bättre värld. Det huvudsakliga stödet från PostkodLotteriet är icke öronmärkt, vilket innebär att Röda Korset själva bedömer hur pengarna gör bäst nytta

Läs mer om PostkodLotteriet

Image is missing
Image is missing

Swedavia

Röda Korset samarbetar med företaget Swedavia, som äger och driver tio flygplatser runtom i Sverige. Det handlar bland annat om att hämta och återvinna kvarglömda saker och hjälp med att möta upp ensamkommande flyktingbarn. Tillsammans med resenärer samlar vi också in resevaluta som ”blivit över” till Röda Korsets arbete. Allt för att skapa ett medmänskligt och hållbart samhälle.

Läs mer om Swedavia

Image is missing

Våra partners

Partner passar företag som vill engagera sig mer i hållbarhetsarbete och skapa ett eller ett par gemensamma kampanjer eller event per år. Ni får möjlighet att stödja och få rapportering på specifika verksamhetsområden, samt olika former av exponering. Våra partner är:

Swedbank Robur

Swedbank Robur har varit partner till Röda Korset sedan 2012. Varje år ger spararna i fonden två procent av sitt kapital till organisationerna. Sedan samarbetet startade har man delat ut närmare 5 miljoner till Röda Korsets verksamheter, i Sverige och i världen.

KFX HR-partner

KFX stödjer bland annat Röda Korsets arbete med att återförena familjer som splittrats till följd av krig, naturkatastrof eller migration. Vi hoppas att vårt bidrag kan hjälpa Röda Korset förena fler familjer detta år. Om bara ett barn återigen får sitta i sin förälders knä är det värt allt!

Canon Europe

Canon har varit en partner till Röda Korset i flera år och i en rad olika aktiviteter. Canon stödjer bland annat tretton av våra ungdomsprojekt i Europa.

Bokningsbolaget

Bokningsbolaget skänker 0,3% av sin omsättning till välgörenhet. Röda Korset är en av tre organisationer som får bidrag.

ProViva

ProViva har varit Magens lille vän® åt en miljon svenskar i över 20 år. Men företaget vill ta ett större ansvar än så. ProViva menar att alla magar förtjänar omtanke och att varje mage räknas. Därför samarbetar ProViva under 2016 med Röda Korset och stödjer Katastrofhjälpen.

Efva Attling

Röda Korset har samarbetat med designern Efva Attling sedan flera år och hon har under årens lopp tagit fram flera unika smycken som sålts till förmån för Röda Korset.

Arlanda Express

Arlanda Express blev 2013 partner till Röda Korset och stödjer arbetet med Familjeåterförening samt Läxhjälp inom Storkyrko-/Folkrättskretsen.

EuroFlorist

Vi har sedan länge samarbetat med Euroflorist. Euroflorist säljer, bland annat via webben, speciella Röda Korset-buketter där del av vinsten går till Röda Korsets hjälparbete.

innocent

innocent är ett medvetet företag som tillverkar juicer och smoothies på flaska. Från och med 2015 är de en samarbetspartner till Röda Korset och i kampanjen Den Stora Stickningen hjälps vi åt för att minska ensamheten hos äldre.

Ramlösa

Ramlösa Vattenfond är ett långsiktigt hjälpprojekt mellan Ramlösa och Röda Korset. Du kan enkelt bidra med vatten till utsatta människor världen över genom att välja Ramlösa. För varenda liter vatten som du köper så skänker Ramlösa en liter rent vatten till olika vattenprojekt i Afrika.

Wallenius

Wallenius Rederier stödjer sedan lång tid Röda Korsets Katastrofhjälpen. Tack vare Katastrofhjälpen kan Svenska Röda Korset snabbt agera och skicka pengar till föreningen i det drabbade landet. Det är oftast pengar som behövs eftersom nödhjälp som mat, vatten, filtar och andra förnödenheter köps in så nära katastrofplatsen som möjligt.

Toyota Material Handling

Toyota Material Handling är världsledande gällande tillverkning av truckar och lyftar.  Förutom att vara en bidragande partner till Röda Korsets katastrofverksamhet i Sverige och världen lånar även Toyota Material Handling ut en truck till Röda Korsets second hand-verksamhet i Varberg.

Linklaters

Linklaters är en global affärsjuridisk byrå med 29 kontor i 20 länder och är partner till Röda Korset sedan 2016. De har en lång tradition av socialt ansvarstagande och en del av firmans totala vinst används alltid för att stödja olika organisationer. Företaget strävar efter att kunna bidra med både ett ekonomiskt stöd och med en del tid, exempelvis i form av visst volontärarbete.

Skanska

Tillsammans med Röda korset skapar Skanska möjligheter för sina medarbetare att prova på volontärarbete, något som är utvecklande för medarbetarna och företaget  – vi bygger för ett bättre samhälle

BR

BR och Röda Korset vill med samarbetet ”Lek för livet” hjälpa barn som har det svårt – både i Sverige och i resten av världen. Det vill vi göra eftersom lek är både viktigt och sunt. Samarbetet innefattar tävlingar, produkter och synlighet.