Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Stolta samarbeten

Våra samarbetspartners har ett långsiktigt och mångfacetterat tänk med sitt hållbarhetsarbete och engagerar en eller flera delar av sin verksamhet. Tillsammans räddar vi liv och ger hopp världen över utifrån de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Vill ni också bli partner till Röda Korset?

Image is missing

ICA och Röda Korset har haft en rad givande samarbeten sedan många år. Rödakorsknappen på pantautomater i ICA-butiker är ett exempel. Ett annat var när frivilliga rödakorsare ihop med landets ICA-butiker samlade in 50-öringar som skulle upphöra att gälla.

Läs mer om samarbetet med ICA

Image is missing

Sedan 2008 är Röda Korset förmånstagare till Postkodlotteriet. Stödet går i linje med lotteriets vision om att bidra till en bättre värld. Utöver finansiering till specifika projekt, får Röda Korset ett årligt stöd som går bland annat till katastrofhjälp, familjeåterförening och vård av krigsskadade och torterade.

Läs mer om Postkodlotteriet

Image is missing

H&M Foundation stödjer långsiktigt Röda Korsets verksamhet med integration för och med ensamkommande barn och unga. De är också en aktiv del i att bistå med stöd till akuta katastrofer. Under 2017 och 2018 har H&M Foundation bidragit till katastrofinsatser i Peru, Bangladesh, Myanmar, Filippinerna och Indonesien.

Läs mer om H&M Foundation

Image is missing

H&M Sverige skänker textilier till Röda Korset sedan flera år tillbaka som kontinuerligt kommer våra second hand-butiker runt om i landet till handa. Genom att återanvända och återvinna textilier så sparar vi på jordens resurser, samtidigt som överskottet från försäljning i våra second hand-butiker går till Röda Korsets arbete nationellt och internationellt. 

Läs mer om H&M

Image is missing

Swedavia, som driver tio flygplatser i Sverige, samarbetar med Röda Korset inom flera områden. Det handlar bl.a. om att hämta och återvinna kvarglömda saker och hjälp med att möta upp ensamkommande flyktingbarn. Tillsammans med resenärer samlas också överbliven resevaluta in.

Läs mer om samarbetet med Swedavia

Image is missing

Efva Attling Stockholm har stöttat Röda Korset sedan tsunamin 2005 och har under årens lopp tagit fram flera unika kollektioner med smycken som säljs till förmån för Röda Korset. Efva Attling stöttar Röda Korsets arbete för att hjälpa människor som drabbas av katastrofer, i Sverige och i världen.

Läs mer om samarbetet med Efva Attling

Image is missing

Arlanda Express blev 2013 partner till Röda Korset och stödjer arbetet med Familjeåterförening samt verksamheten Språkverkstaden, svenskundervisning för nyanlända, i Storkyrko-/ Folkrättskretsen i Stockholm.

Läs mer om samarbetet med Arlanda Express

 

Image is missing

Swedbank Humanfond är en ideell fond som årligen delar ut två procent av fondens värde till anslutna idella organisationer, däribland Röda Korset. Du kan spara i Humanfonden och välja Röda Korset som förmånstagare. På det sättet sparar du i en svanenmärkt fond och bidrar samtidigt till Röda Korsets arbete. 

Läs mer om Humanfonden

Image is missing

Sedan 2011 har Ramlösa, genom Ramlösa Vattenfond, stöttat Röda Korsets vattenprojekt i främst Afrika men också i Asien och andra delar av världen. Du kan enkelt hjälpa utsatta människor världen över genom att välja Ramlösa, då varje såld liter ger en liter rent vatten till de människor som behöver det allra mest.

Läs mer om samarbetet med Ramlösa