Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Skänk valfritt belopp

Fyll i era uppgifter och välj betalsätt. Du får ett bekräftelsemail till angiven e-postadress

Er gåva gör skillnad!

Med ert stöd kan vi vara redo att genast rädda liv och dela ut nödhjälp när en katastrof sker. Tillsammans kämpar vi för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. 

JUST NU:

Tyfon i Filippinerna och tropisk storm i Karibien:
Tyfonen Mangkhut (även kallad Ompong) har skapat stor förödelse i Filippinerna och drabbat minst 270 000 människor. Tyfonen fortsätter mot andra delar av Sydostasien och över 40 miljoner människor riskerar att drabbas. Samtidigt förbereder sig flera länder i Västindien för den tropiska stormen Isaac. Röda Korset i flera länder står redo att hjälpa människor.

Jordbävning i Indonesien: Hundratals människor har dött och ytterligare hundratals har skadats efter jordbävningar som drabbat områdena Lombok och Bali. Vi ger första hjälpen och ordnar med tillfälliga skyddshus i drabbade områden. Vi delar även ut presenningar, madrasser och filtar.

Monsun i Bangladesh/Flykt från Myanmar (även kallat Burma): 900 000 människor har flytt våldet i Myanmar. Nu hotar kraftiga monsunregn att spola bort deras tillfälliga skydd i flyktinglägren i Cox Bazar i Bangladesh. Vi är på plats med mat, vatten, sjukvård och skydd. Med vi behöver din hjälp för att kunna göra mer!

Akut läge i krigets Jemen: Flera tiotals barn har dödats och skadats i en attack mot en buss. Vår sjukvårspersonal tar hand om skadade. Bristen på mat, vatten och sjukvård i Jemen är enorm. Många barn är undernärda och sjukdomar sprids snabbt. Vi finns på plats för att hjälpa. 

Röda Korset arbetar för att lindra effekterna av allt från naturkatastrofer och krig till epidemier som t.ex. ebola. Även i Sverige står vi redo om katastrofen inträffar och bistår bland annat med kris- och medmänskligt stöd. Er gåva används alltid där behovet är som störst. Vi gör ingen skillnad på om katastrofen sker nära eller långt bort, drabbar många eller några få. Röda Korset är på plats och kan garantera att pengarna går direkt till de som behöver dem, utan mellanhänder – i Sverige och i världen.

Er gåva ger hopp och räddar liv. Tack för att ni är med.

Just nu går det tyvärr inte att använda personnummer som organisationsnummer. Om ditt organisationsnummer är ditt personnummer ber vi dig därför att betala in den aktuella summan till bankgiro 900-8004.

Fler sätt att hjälpa:

Köp ett gåvobevis

Välj ett ändamål, få ett personligt gåvobevis.

Läs mer

Starta insamling

Engagera er genom att starta en egen insamling.

Läs mer