Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Hero image is missing

AKUT MOSUL

Över 800 000 människor är på flykt efter den militära offensiven i Mosul. Röda Korset är på plats i staden och i flyktinglägren utanför.

Vi delar ut mat, vatten, filtar och ger sjukvård. Många människor har fruktansvärda upplevelser bakom sig och vi ger också psykosocialt stöd till de drabbade. Hjälp oss att hjälpa!

Ge en gåva via kort/direktbank

Genom att du bidrar med en gåva ser du till att fler människor som flyr från Mosul får hjälp. Din gåva går till mat, vatten, tillfälligt tak över huvudet och psykosocialt stöd.   

Behoven av humanitär hjälp i och runt Mosul är enorma. Röda Korset och Röda Halvmånen har omkring 2000 frivilliga i området. Vår hjälp har hittills nått en miljon människor.

Med din hjälp kan vi fortsätta rädda liv och sprida hopp!

100 kr via SMS

SMSa AKUT MOSUL till 72 900 och skänk 100 kr för att hjälpa snabbt och direkt. 

72 900

Swisha valfritt belopp

Swisha valfritt belopp till nummer 123 555 7756 för att hjälpa de som flyr från Mosul. 

123 555 7756

Genom våra 80.000 månadsgivares återkommande gåvor kan vi planera vårt arbete bättre, lägga kraft och pengar på förebyggande arbete, stärka människans egen motståndskraft och finnas kvar långt efter att media tystnat. 

Bli månadsgivare

Vill du göra mer för människor som drabbats av katastrofer? Som månadsgivare är du hjälpen som aldrig lämnar. Du är ambulansen på plats, det rena vattnet, den varma filten och den stöttande axeln för den som drabbas. Genom ditt regelbundna stöd kan vi finnas på plats och rädda liv. Varje dag, världen över.