Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Hero image is missing

Hjälp människor på flykt

Att tvingas lämna allt är något av det värsta en människa kan uppleva. Ändå är det vad många måste göra varje dag. Familjer slits isär, hem förstörs och flykten är ofta full av faror. Men du kan göra skillnad.

Just nu befaras allt fler kvinnor och barn ge sig ut på den livsfarliga resan över Medelhavet i jakten på en ny framtid. De som tvingats fly möter Röda Korset längs hela flyktvägen. Vi finns på Medelhavet och vid stränderna, i konflikter som de i Syrien, Jemen, Afghanistan och Irak, i flyktingläger och för dem som kommit till Sverige. Tillsammans kämpar vi för att ge människor på flykt den hjälp de behöver - och förutsättningar för en bättre framtid.

Därför är ditt stöd viktigt.

Röda Korset delar ut akut nödhjälp som mat, vatten, kläder, hygienpaket, sovsäckar, madrasser och babypaket. Vi erbjuder första hjälpen, tak över huvudet, sjukvård och medmänskligt stöd. Vi återförenar familjer, hjälper asylsökande och nyanlända med språkträning och sociala aktiviteter på asylboenden i Sverige.

Image is missing

"Monika är på plats på Medelhavet"

Svenska sjuksköterskan Monika Hörling är på plats  i Medelhavet på den flytande ambulansen Responder, redo att ta hand om de värst skadade och sjuka.

Läs mer på redcross.se

Image is missing

"Viktigaste uppgiften är att hålla barnen vid liv"

Varje dag rör sig tusentals föräldrar in i Europa med förhoppning om en bättre framtid för sina barn. På gränsen mellan Serbien och Kroatien möter vi Imal och Sahar, två pappor på flykt tillsammans med sina familjer.

Läs mer på redcross.se

Image is missing

"Här räddar vi liv på Medelhavet"

Flykten över havet riskerade att sluta i en tragedi. Då kom Röda Korsets nya räddningsbåt till undsättning. 448 människor har räddats från att drunkna de senaste dagarna.

Läs mer på redcross.se

Från flykt till framtid

Röda Korset är på plats längs hela flyktvägen och kämpar för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof. Med din hjälp får människor på flykt medmänskligt stöd, sjukvård och nödhjälp som mat, vatten och värmande filtar.

Ge ditt stöd till människor på flykt