Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Skänk en gåva
som räddar liv

Genom att ge en gåva godkänner du att bli kontaktad av Röda Korset. Dina uppgifter hanteras enligt personuppgiftslagen.

Din gåva gör skillnad!

JUST NU:

Akut läge i krigets Jemen: Bristen på mat, vatten och sjukvård i Jemen är enorm. Många barn är undernärda och sjukdomar sprids snabbt. Just nu pågår till exempel det största kolerautbrottet i modern tid. Röda Korset är på plats - men vi behöver din hjälp för att kunna hjälpa fler.

Flykt från Myanmar (även kallat Burma): 600 000 människor har flytt våldet i Myanmar. Nu lever de under svåra förhållanden i flyktinglägren i Bangladesh. Vi är på plats med mat, vatten, sjukvård och skydd. Med vi behöver din hjälp för att kunna göra mer! 

Skänk via formuläret eller Swisha till 123 000 4663 för att ge en gåva till Röda Korsets arbete i katastrofer.

Tack vare din gåva kan vi vara redo att genast rädda liv och dela ut nödhjälp när en katastrof sker. Tillsammans kämpar vi för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.

 • 119 kronor räcker till att ge nödskydd till en familj som förlorat sitt hem
 • 236 kronor räcker till att ge matpaket till fyra människor under en månad
 • 415 kronor räcker till att ge 500 människor rent vatten i en vecka


Några pågående katastrofer där Röda Korset finns på plats just nu

 • Tropiska stormen Tembin har drabbat Filippinerna hårt. Vi kämpar för att ge människor akutsjukvård, mat, rent vatten och tak över huvudet. 
 • En kraftig jordbävning har drabbat Iran och Irak. Vi är på plats, och kämpar för att rädda människor ur rasmassorna, ger första hjälpen och delar ut mat och vatten.
 • 600 000 människor har flytt våldet i delstaten Rakhine, Myanmar (även kallat Burma). De flyr till Bangladesh som nyligen drabbats av svåra översvämningar. Röda Korset finns på plats i både Bangladesh och Rakhine för att hjälpa de behövande.

 • Flera orkaner har under hösten 2017 slagit mot Karibien och orsakat omfattande skador. Hus har blåst bort och elen har slagits ut. Tusentals människor har förlorat sina hem. Röda Korset är på plats för att bistå de drabbade med katastrofhjälp och återuppbyggnad. Vi lär också ut hur människor kan förbereda sig för kommande orkaner.

 • Röda Korset hjälper de drabbade av den omfattande torkan i östra och södra Afrika. Till exempel delar vi ut mat, hjälper människor att försörja sig och säkrar tillgången till rent vatten.

 • En kraftig jordbävning drabbade Mexiko och Guatemala i september. Jordskalvet skapat förödelse och stora skador. Röda Korset är på plats och har mobiliserat hjälpinsatser.

 • Röda Korset räddar liv och hjälper människor i konfliktdrabbade länder som Irak, Sydsudan, Jemen och Syrien. Till exempel genom sjukvård och nödhjälp som mat och vatten.

 • Nepal, Bangladesh och Indien har i höst drabbats av de värsta översvämningar på flera årtionden. 40 miljoner människor har påverkats. Röda Korset är på plats för att dela ut mat, rent vatten och för att förhindra att sjukdomar sprids. Vi jobbar också för att utbilda människor i att vara förberedda på kommande översvämningar.

 • Röda Korset hjälper människor som drabbats av översvämningar och jordskred i Freetown, Sierra Leone, hösten 2017.

  Din gåva ger hopp och räddar liv. Tack för att du är med.