Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Ge en gåva
som räddar liv

När du ger en gåva kommer dina uppgifter att behandlas av Röda Korset. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas. Läs mer på www.redcross.se/personligintegritet

Din gåva gör skillnad!

JUST NU:

Tyfonen Mangkhut i Filippinerna och Sydostasien - orkanen Florence i USA:
I Filippinerna och Hongkong, Macao och andra delar av Kina har tyfonen Mangkhut (även kallad Ompong) orsakat förödelse. Många människor har drabbats och behöver hjälp. Röda Korset hjälper på plats.
Samtidigt har USA:s östkust drabbats av orkanen Florences framfart. Amerikanska Röda Korset finns på plats för att hjälpa.

Akut läge i krigets Jemen: Flera tiotals barn har dödats och skadats i en attack mot en buss. Vår sjukvårspersonal tar hand om skadade. Bristen på mat, vatten och sjukvård i Jemen är enorm. Många barn är undernärda och sjukdomar sprids snabbt. Vi finns på plats för att hjälpa. 

Jordbävning i Indonesien: Hundratals människor har dött och ytterligare hundratals har skadats efter jordbävningar som drabbat områdena Lombok och Bali. Vi ger första hjälpen och ordnar med tillfälliga skyddshus i drabbade områden. Vi delar även ut presenningar, madrasser och filtar.

På flykt från Myanmar (även kallat Burma): 900 000 människor har flytt våldet i Myanmar. Nu hotar kraftiga monsunregn att spola bort deras tillfälliga skydd i flyktinglägren i Cox Bazar i Bangladesh. Vi är på plats med mat, vatten, sjukvård och skydd. Med vi behöver din hjälp för att kunna göra mer!

Skogsbränder i Sverige: Under sommaren har många stora skogsbränder rasat runt om i Sverige. Röda Korser har varit på plats för att hjälpa till i drabbade områden som Färila i Ljusdals kommun, Härjedalen och Dalarna. Vi har bland annat delat ut mat, vatten och andra förnödenheter samt bidragit med krisstöd och första hjälpen. 

Läs mer om Röda Korsets insats vid bränderna.

Skänk via formuläret eller Swisha till 123 000 4663 för att ge en gåva till Röda Korsets arbete i katastrofer.

Tack vare din gåva kan vi vara redo att genast rädda liv och dela ut nödhjälp när en katastrof sker. Tillsammans kämpar vi för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.


Andra katastrofer där Röda Korset finns på plats:

  • 900 000 människor har flytt våldet i delstaten Rakhine, Myanmar (även kallat Burma). De flyr till Bangladesh som nyligen drabbats av svåra översvämningar. Röda Korset finns på plats i både Bangladesh och Rakhine för att hjälpa de behövande.
  • Röda Korset hjälper de drabbade av den omfattande torkan i östra och södra Afrika. Till exempel delar vi ut mat, hjälper människor att försörja sig och säkrar tillgången till rent vatten.
  • Röda Korset räddar liv och hjälper människor i konfliktdrabbade länder som Irak, Sydsudan, Jemen och Syrien. Till exempel genom sjukvård och nödhjälp som mat och vatten.

Din gåva ger hopp och räddar liv. Tack för att du är med.