Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Ge en gåva
som räddar liv

När du ger en gåva kommer dina uppgifter att behandlas av Röda Korset. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas. Läs mer på www.redcross.se/personligintegritet

Din gåva gör skillnad!

Skänk valfritt belopp eller swisha till 900 80 04!

JUST NU:

Cyklon i Moçambique:
Röda Korset är på plats och räddar liv och ger människor skydd, mat och vatten efter cyklonen Idai i Moçambique. Hundratusentals människor har förlorat sina hem, och tusentals skadats.

Tsunami i Indonesien: 
Röda Korsets frivilliga finns på plats efter den kraftiga tsunami som drabbat Indonesien. Vi delar ut vatten, mat och annan nödhjälp och ger människor skydd och stöd. Vi är också fortfarande på plats i Sulawesi, Bali och Lombok efter de omfattande jordbävningarna och efterföljande tsunami s som drabbade tidigare i år, och hjälper till att återuppbygga samhällen.

Akut läge i krigets Jemen: Bristen på mat, rent vatten och sjukvård i Jemen är enorm. Många barn är undernärda och sjukdomar sprids snabbt. Vi finns på plats och räddar liv. Med din hjälp kan vi göra mer.

Naturkatastrofer - tyfoner, orkaner och översvämningar:
Under hösten har svåra tyfoner, orkaner och översvämningar drabbat bland annat Filippinerna, Hongkong, USA och Mallorca. De har orsakat stor förödelse och många människor har dött och skadats. Röda Korset är på plats före, under och efter en katastrof, och vi kämpar för att rädda liv och ge människor och samhällen möjlighet att återhämta sig efter katastrofen.  

På flykt från Myanmar (även kallat Burma): 900 000 människor har flytt våldet i Myanmar. Situationen i flyktinglägren i Cox Bazar i Bangladesh är mycket svår. Vi är på plats med mat, vatten, sjukvård och skydd. Med vi behöver din hjälp för att kunna göra mer!

Skogsbränder i Sverige: Under sommaren har många stora skogsbränder rasat runt om i Sverige. Röda Korser har varit på plats för att hjälpa till i drabbade områden som Färila i Ljusdals kommun, Härjedalen och Dalarna. Vi har bland annat delat ut mat, vatten och andra förnödenheter samt bidragit med krisstöd och första hjälpen. 

Läs mer om Röda Korsets insats vid bränderna.

Skänk via formuläret eller Swisha till 900 80 04 för att ge en gåva till Röda Korsets arbete i katastrofer.

Tack vare din gåva kan vi vara redo att genast rädda liv och dela ut nödhjälp när en katastrof sker. Tillsammans kämpar vi för att ingen ska lämnas ensam i en katastrof.


Andra katastrofer där Röda Korset finns på plats:

  • 900 000 människor har flytt våldet i delstaten Rakhine, Myanmar (även kallat Burma). De flyr till Bangladesh som nyligen drabbats av svåra översvämningar. Röda Korset finns på plats i både Bangladesh och Rakhine för att hjälpa de behövande.
  • Röda Korset hjälper de drabbade av den omfattande torkan i östra och södra Afrika. Till exempel delar vi ut mat, hjälper människor att försörja sig och säkrar tillgången till rent vatten.
  • Röda Korset räddar liv och hjälper människor i konfliktdrabbade länder som Irak, Sydsudan, Jemen och Syrien. Till exempel genom sjukvård och nödhjälp som mat och vatten.

Din gåva ger hopp och räddar liv. Tack för att du är med.