Tipsa dina vänner

Kopiera adressen och sprid den hur du vill eller dela direkt via mail, Facebook eller Twitter med hjälp av ikonerna

Klicka i rutan ovan och kopiera adressen med CTRL+C eller CMD+C

Hjälp människor
på flykt

När du ger en gåva kommer dina uppgifter att behandlas av Röda Korset. Du har rätt till information om hur dina personuppgifter behandlas. Läs mer på www.redcross.se/personligintegritet

Ditt stöd behövs

Världen över har barn och vuxna tvingats lämna allt för att söka skydd undan krig, konflikter och förföljelse. De flesta är kvar i det egna landet eller grannländerna, men många ger sig också ut på en farliga resa i hopp om en ny framtid längre bort. Var med och stötta de miljoner människor som just nu befinner sig på flykt i världen. 

Just nu jobbar Röda Korset till exempel både i Italien och Libyen för att ta hand om de som flyr över Medelhavet - och de som dött i sitt försök att ta sig till trygghet.

Vi finns på plats världen över. Mitt i konflikter som de i Syrien, Irak, Jemen och Sydsudan, i flyktingläger i grannländerna och runt om i Europa för dem som tagit sig hit. Med ditt stöd kan vi dela ut mat, vatten, tvål, mediciner, filtar, sjukvård och återförena familjer som splittrats i flykten. 

Här i Sverige jobbar vi också för att underlätta för människor att komma in i samhället och få en bra start. Bland annat genom svenskträning och sociala aktiviteter.

Tack för att du är med och gör skillnad.

*Genom att swisha godkänner du att Röda Korset får kontakta dig. Vi följer personuppgiftslagen. 

Världen över har barn och vuxna tvingats lämna allt för att söka trygghet, och behoven är enorma. Hjälp oss se till att människor på flykt får mat, vatten, sjukvård och det skydd de behöver.

Andra sätt att hjälpa

Köp ett babypaket

De babypaket Röda Korset delar ut till människor på flykt innehåller blöjor, tvättservetter, mugg, babyschampo och nappflaska.

220 kr/paket

Starta egen insamling för människor på flykt

Du sätter själv målet för insamlingen och kan sprida den till dina vänner.

Din insamling

Köp ett hygien-kit för kvinnor

De hygien-kit Röda Korset delar ut till kvinnor som flytt till Europa innehåller toalettpapper, tvål, tandkräm, tandborste, tvättservetter och bindor.

95 kr/kit

SMS:a AKUT FLYKT till 72 900

Genom att skicka AKUT FLYKT i ett SMS till nummer 72 900 skänker du 100 kr till människor på flykt.

Läs mer